+46 (0)70 620 50 52

30 års samlade produktioner, del 3

En film  för Medborgarskolan om ljuset i tunneln

Under 2014 lärde jag känna en helt ny bransch lite närmare – folkbildningsbranschen. Under mitt ettåriga interimsuppdrag som Marknads- och Kommunikationsansvarig för Medborgarskolan Region Öst, insåg jag snart att ett studieförbund som Medborgarskolan gör så mycket mer än vad vi kanske först anar.

Det handlar inte bara om kvällskurser i språk, hantverk eller dans utan här finns en bred, samhällsnyttig och inspirerande verksamhet inom bl.a. integrationsarbete och språkutveckling för nya svenskar, nya utvecklingsmöjligheter för människor som länge saknat sysselsättning, för äldre m.m.

Mycket av verksamheten finansieras med statliga och kommunala bidrag. Bidrag som ständigt minskar i omfattning samtidigt som man gör så mycket bra verksamhet för väldigt små medel. Små medel gäller också för marknads- och kommunikationsbudgetarna, vilket inte minst gällde den här filmen vars syfte är att påverka beslutsfattarna i bidragsgivande organisationer att inte dra in på bidragen mer.

Med det som bakgrund producerade jag tillsammans med ansvarig chef och Studiofilm i Vaggeryd en film om ljuset i tunnel och om vad 2 kr extra om dagen i bidrag kan åstadkomma för att ge fler hopp!

 

 

Spara

Spara